Zelf je jeans bleken

Afgedragen spijkerbroeken zullen er altijd blijven zijn. De gebleekte of versleten look van jeans geven een casual en nonchalante uitstraling aan de drager van de spijkerbroek. Spijkerbroeken zijn prijzig, maar het is erg eenvoudig om een spijkerbroek zelf te bewerken en een afgedragen look te geven.

Bleken van de jeans

Het is eigenlijk vrij eenvoudig om zelf een jeans of een ander kledingstuk van spijkerstof te bleken. Koop wat bleekmiddel en meng dit thuis met water. Zorg dat de handen beschermt zijn, want bleek kan gemeen bijten. Meng de bleek met water. 1 deeltje bleek, drie deeltjes water geeft een goede verhouding. Pas op met andere kleding als u aan de slag gaat.

Het proces van bleken

Maak de jeans vervolgens nat in een teiltje. Dit zal de werking van het bleekmiddel versterken. Breng vervolgens het bleekmiddel aan met een spons, kwast of tandenborstel. Kies zorgvuldig de vlakken die u wilt bleken. Gebieden bij de billen en de knieën slijten vaak al gedurende het dragen van de jeans en zullen daardoor vanzelf een meer afgedragen look krijgen. Zorg dat delen die niet gebleekt mogen worden goed afgeschermd zijn. Plaats karton aan de binnenkant, zodat het bleekmiddel niet door de stof heengaat.

Was de bleek er binnen 5 minuten weer af in koud water. Daarna de jeans in de wasmachine wassen. Geen andere kleding erbij voegen, omdat deze ook gebleekt kunnen worden door het bleekmiddel. Witte handdoeken meedraaien is wel een optie.

Het is dus eigenlijk heel eenvoudig om zelf de afgedragen look te creëren. Pas wel op met bleekmiddel en zorg voor een goede voorbereiding. Het is handig om het eerst eens te testen, voordat je het op je dure spijkerbroek probeert.

Als je de smaak te pakken hebt kun je ook nog proberen een galaxyprint te maken.

Comments are closed.