De tuinbroek is terug!

De tuinbroek is een echte denimklassieker. Lange tijd werd de tuinbroek gedragen als handige werkkleding voor zowel in fabrieken als op boerderijen. In de jaren zeventig werd de tuinbroek een echte moderage. Sinds die hoogtijdagen kreeg het als geen ander kledingstuk een slechte naam, al kende de tuinbroek in Amerika tijdens de jaren negentig een korte revival. Maar alles komt een keer terug, ook de tuinbroek.

474479723Beroemdheden zonder gêne
Meer dan ooit zijn beroemdheden tegenwoordig trendsetters. Het maakt niet uit of ze op de rode loper hun laatste aanwinst laten zien of juist op een onverwacht moment in een relaxte outfit worden gefotografeerd. Als het origineel is zijn we geïnteresseerd. Een van de grootste trendsetters is Alexa Chung die de tuinbroek op allerlei manieren draagt, bijvoorbeeld een witte variant die heel stijlvol wordt in combinatie met een trenchcoat.

Veelzijdiger dan ooit
De denim tuinbroek hoeft niet meer heel ruim te zitten. Wie op zoek is naar een spannende variant kan een strakker gesneden tuinbroek proberen. Ook de tuinbroek met korte pijpen is deze zomer weer erg populair. Bij een tuinbroek denken we vaak aan blauw denim maar dat hoeft allang niet meer. Naast vele vrolijke kleuren is de tuinbroek ook te krijgen met leuke patronen.

Welke merken zijn in?
De klassieke tuinbroek blijft natuurlijk van spijkerstof gemaakt. Het is opvallende dat de twee grote merken Lee’s en Levi’s ook met hun vintagelijnen een beetje achter de feiten aan lopen. American Apparel doet wel slim mee met de trend door middel van verschillende modellen, waaronder een handige uniseks-variant. Bij Guess kun je terecht voor een strakkere sexy variant. Voor een nonchalante look kun je altijd een van de banden los dragen.

 

Bron afbeelding: il0vefashionnews

Comments are closed.