Trends voor de lente

We hebben er misschien iets langer dan gebruikelijk op moeten wachten maar de lente komt eraan. Dan kun je vanzelfsprekend je favoriete paar jeans blijven dragen. Of is het juist een perfect moment om de keuze van de spijkerbroek aan te passen aan de eerste zonnige dagen? De klassieke keuze is natuurlijk de witte spijkerbroek. Maar zijn er nog andere trends voor de lente?

Kleuren
Inmiddels is men, na het overweldigende succes van de groene en rode jeans, gewend aan een spijkerbroek die iets anders dan denimblauw is. Deze trend zet door en veel merken bieden jeans in avontuurlijke kleuren aan. Nudie Jeans komt met een set kleuren als geel, oranje, rood, lichtblauw, waarmee je zonder twijfel opvalt. De organische spijkerbroeken van het Zweedse merk zijn op een speciale manier geverfd waardoor de broeken een ruige look krijgen die mooier wordt naarmate je ze langer draagt.

Modellen
Voor vrouwen is de driekwart jeans aan een comeback bezig. Maar ook andere varianten worden weer gelanceerd. Lee maakt zijn naam als herboren lifestyle merk weer waar met een collectie denim rokken, jumpsuits en korte broeken die zorgen voor een ongedwongen jaren zeventig look. Heel modern zijn de spijkerbroeken die verschillende materialen combineren, bijvoorbeeld de broek in twee verschillende kleurblokken van MiH Jeans.

Prints
De denim broek met opdruk is nog niet echt doorgebroken maar lente van 2013 is het seizoen voor een herkansing. Vanzelfsprekend blijven de bloemenprints in zachte kleuren populair maar er zijn genoeg wildere varianten. Zoek eens naar skinny modellen met extreem gekleurde strepen, tie-dye effecten of een paisley opdruk voor een modern hippie-effect.

Comments are closed.