Van spijkerbroek tot fashion statement

Wat allemaal begon met een eenvoudige spijkerbroek, ontworpen voor goudzoekers in Amerika en vervaardigd uit een zeildoek, is vandaag uitgegroeid tot de meest populaire broek ter wereld voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. En hoewel het meest eenvoudige model nog steeds vlot over de toonbank gaat, zijn het vooral de bijzondere jeans die hoog scoren bij jong en oud.

Als het iets meer mag zijn

Geliefd bij vrouwen in de vorm van kleine blinkende accenten of strass steentjes, bij mannen als stoere eyecatcher en bij kinderen als vrolijk element zijn de studs die op heel wat jeans terug te vinden zijn. Deze kleine plaatjes in diverse vormen en kleuren worden bovenop de kleding gehecht en vormen zo patronen als extra versiering. Ze worden voornamelijk in metaal verkocht, maar er zijn ook varianten in kunststof te vinden.

Skinny of baggy

Twee tegengestelden die toch beiden een grote afzetmarkt kennen, zijn de skinny jeans en de baggy jeans. De skinny jeans is een broek die nauw aansluit rond het lichaam en iedere vorm perfect tot zijn recht laat komen. De baggy jeans is bovenaan los en nauw aan de enkels waardoor het baggy effect ontstaat. Deze bijzondere jeans wordt binnen de categorie streetsyle geplaatst gezien ze oorspronkelijk vooral door rappers en hip hoppers werd gedragen.

Hip voor de heren

Bij de heren jeans blijft de gewone spijkerbroek nog steeds een topper. De jeans past perfect om de kont, heeft een relatief lage taille en is afgewassen op de benen. Ze oogt sexy, mannelijk en stoer en vrouwen zijn er gek op. en dat alleen maakt van de gewone, klassieke jeans een bijzondere jeans, want hoeveel broeken zijn zoveel jaar nadat zij voor het eerst het levenslicht zagen nog steeds zo populair. Kijk eens bij def-shop.

Comments are closed.