Retro kleding is weer helemaal in

Retro, oftewel vintage kleding, zoals het ook weleens genoemd wordt, is kleding dat vroeger in de mode was. Het is, anno nu, weer helemaal hip en het is dus niet vreemd dat steeds meer mensen dergelijke kleding willen dragen en steeds meer winkels zich op retro kleding gaan richten. De kleding is namelijk veelal vrolijk, kleurrijk, gedetailleerd en bijzonder goed te combineren met dat wat al in ons kast hangt. Het is net even iets anders en dat zie je.

Wat is retro kleding nu precies?

Retro betekent het teruggrijpen naar kleding, maar ook ontwerpen uit het verleden. Geïnspireerd door deze kledingstijl en/of ontwerpen wordt er een nieuw product geproduceerd, dat als nieuw in de winkels verkocht wordt en voldoet aan de huidige maatstaven.
Je hebt dus de look uit dat verleden, maar toch met dat eigentijdse tintje van tegenwoordig. Hierdoor wordt retro kleding vaak als zeer origineel gezien.

Waar kan je retro kleding kopen?

Retro kleding is in de gewone kledingwinkel te koop, maar ook online kun je heel goed terecht voor retro kleding. Er bestaan zelfs online winkels die zich er helemaal op hebben gericht.
Toegevoegde plaatjes geven je een beeld van het kledingstuk, met daarbij de behorende maten, omtrek, prijs en verdere relevante informatie, zodat je precies weet wat je koopt.
Wil je echt uniek zijn dan is de echte vintage retro kleding ook te koop in bijvoorbeeld een krinloopwinkel. Nadeel hiervan is wel dat het echt oud is.

Retro kleding combineren

Door de look uit het verleden, maar de eigentijdse stijl, is het heel goed te combineren met iets wat al in je kast hangt. Dat maakt je net iets anders dan de anderen, iets wat je zal uitstralen en waardoor net iets lekkerder de dag doorkomt.
Je kan er vrijwel alle kanten mee op en wat is er prettiger dan een kledingstuk in het bezit hebben waar je net iets meer mee kan?

Wat valt er allemaal onder vintage kleding?

Onder retro kleding valt eigenlijk alle kleding, dat kenmerkend en modegericht in de vroegere jaren werd gedragen. Denk hierbij aan:

* Jurken
* Broeken
* Broekpakken
* Jassen

Het is zomaar een greep uit het grote assortiment. Feitelijk is elk denkbaar kledingstuk verkrijgbaar dat zijn naam gemaakt heeft in het vroegere modebeeld. Dit geeft keuzevrijheid en dat wordt als zeer prettig ervaren. Immers, niet iedere vrouw is een jurkenmens, zoals niet elke vrouw in een broekpak lopen wil.

Comments are closed.