Een overhemd draag je op een jeans

Het lijkt erop dat de nieuwe mode het klassieke overhemd doet laten verdwijnen. Hoe lang geleden droeg men alleen overhemden op kantoor of tijdens een zakelijke bespreking? Dat er neutrale hemden in de kleur wit of blauw met een stropdas en een colbertje gedragen werden? Ja nog steeds zie je in de zakelijke markt veelvuldig het kledingstuk “overhemd” terugkomen. Maar dan wel in een nieuwe gedaante. Er zijn nog maar weinig zakenmannen die altijd een colbert en stropdas dragen. Ook de kleur van de hemden is veelzijdig en bonter geworden. De werkjes meer zichtbaar en de afwerking van de kragen en boorden worden steeds specialer.

Vrijetijdskleding

Naast het veranderen van het aanbod op overhemdengebied is er ook nog een hele duidelijke andere verandering zichtbaar. Overhemden werden voorheen voornamelijk “op de zaak” gedragen. Tegenwoordig is een overhemd in het uitgaansleven helemaal niet gek om te zien! Steeds meer mannen dragen mooie design overhemden ook tijdens een avondje uit. Weliswaar niet met een colbert jasje eroverheen maar gewoon casual op een mooi zittende jeans. Waaronder ook nog wel een stel hippe sneakers past! Een heel andere mode maar zeker een trend die er mag wezen!

Slim Fit overhemden

De uitstraling van een overhemd wordt voor een groot deel bepaald door de pasvorm. De overhemden die op een jeans gedragen worden hebben een ander model dan de overhemden onder colbertjasjes. Deze vrijetijdshemden zitten strakker om het lijf waardoor een trendy look ontstaat. Ze worden vaak over de jeans gedragen i.p.v. in de broek. Omdat hierbij geen stropdas gedragen wordt kunnen de bovenste knoopjes open blijven. Deze trendy overhemden zijn in allerlei leuke kleuren, motieven en prints te verkrijgen. Zeer stijlvol maar zeker niet te netjes voor een avondje uit! Ben je op zoek naar een overhemd dat je in je vrije tijd goed kan dragen kijk dan bij de Slim Fit modellen.

Koop het juiste overhemd

Of je nou op zoek bent naar een modern zakelijk overhemd of juist naar een overhemd dat je kunt dragen tijdens het uitgaan, de maat van je hemd moet goed zijn. Een te klein, te kort of juist te groot hemd slaat de plank finaal mis. Gebruik de maattabel op de website van overhemden.com om jouw maat te bepalen. Ook voor lange slanke mannen zijn er tegenwoordig goed passende overhemden verkrijgbaar. Geen enkele man hoeft er dus slecht gekleed bij te lopen!

Comments are closed.