Nooit meer je jeans wassen

Sommigen zweren erbij, anderen vinden het vreselijk vies. Je dure jeans niet meer wassen is een steeds populairder fenomeen aan het worden. Je jeans blijft langer mooi en zo vies is het helemaal niet.

Waarom je jeans niet meer wassen?
Als je een dure jeans hebt gekocht wil je natuurlijk dat je jeans zo lang mogelijk mooi blijft. Van wassen slijt je broek en zal de kleur ervan steeds valer worden. Het scheelt al wanneer je je broek voorzichtig wast en deze binnenstebuiten keert voor je hem in de wasmachine stopt. Toch kun je de slijtage niet tegenhouden. Beter is het om je broek helemaal niet meer te wassen, dan kan hij hier ook niet van slijten. En je kunt hem ook nog eens dagelijks aantrekken als je dat wilt.

Vies en nare luchtjes?
Onderzoek wijst uit dat er op een spijkerbroek die een jaar niet is gewassen net zoveel bacteriën zitten als op een spijkerbroek die je pas gedragen hebt. Het schijnt dat de bacteriën zich niet aan de spijkerstof kunnen hechten. Vieze geurtjes kun je voorkomen door de spijkerbroek in de vriezer te leggen. Een paar uurtjes verder en alle nare geurtjes zijn verdwenen. Vlekken schijnen zelfs met verloop van tijd vanzelf uit je spijkerbroek te verdwijnen.

Gaat het je te ver om je spijkerbroek nooit meer te wassen? Je kunt ook de middenweg kiezen en je broek alleen wassen wanneer er vlekken in de broek zijn gekomen. Een schoon gevoel en je jeans blijft langer mooi.

Comments are closed.