De jeans voor de zomer van 2014

Met de zomer weer voor de deur, is het altijd weer de vraag welke jeans we dit jaar zullen dragen. Zullen de trends van het afgelopen jaar nog doorgang vinden of zullen nieuwe trends de markt gaan veroveren?

Wat blijft uit 2013

Hoewel de modewereld altijd weer op zoek zal gaan naar nieuwe designs, idee├źn en materialen zullen ook een aantal trends gelijk blijven aan het afgelopen jaar. De meeste grote merken zullen weldra hun voorjaarscollectie en zomercollectie presenteren. De grote namen zullen dan ook niet veranderen. Esprit, Wrangler, Diesel, Jack & Jones , Pepe, G-star en Levi`s zullen dan ook de markt blijven domineren.

Cropped met riem

De Cropped jeans, met zijn lage taille en strakke look, zullen ook dit jaar nog in de mode blijven. Het Grudge effect, met de krassen en kleine scheuren blijft daarbij ook trendy. Het is helemaal hip om je Cropped jeans te dragen met een riem, dit in tegenstelling tot het afgelopen seizoen. Ook de Skinny jeans en de rechte jeans blijven behouden voor het modebeeld van 2014.

Opvallend 2014

Opvallend in 2014 is dat gebleekte jeans, Crowded jeans, Skinny jeans en Jeans met hoge taille de trend gaan vormen voor deze zomer. Heldere kleuren en pastelkleurige jeans zijn ook helemaal hip in het komende modeseizoen. Felle kleuren zoals groen, rood, oranje en electric blue zullen de schappen domineren. De jeans mogen opvallen als attribuut in het gehele modeplaatje.

Casual 2014

Ook de pastelkleuren, voor degene die iets minder de nadruk willen leggen, zijn in. Beige, zalmkleurige, mint groene en citroengele jeans in combinatie met een vrouwelijke blouse of shirt maken het casual plaatje tot een rustig geheel.

Trendy top

De gebleekte jeans vormen niet echt een trend op zich. De combinatie met topjes en franjes zorgen er echter voor dat het in 2014 een geheel nieuwe dimensie meegeeft aan de gebleekte jeans. Ook de combinatie tussen de hoge taille jeans en het crop topje zullen in het straatbeeld verschijnen. De hoge taille onttrekt de buik aan het zicht. De jeans geven, doordat ze niet bedekt worden, voor een beeld van extra lange benen.

Opvallen mag en combineren kan

Ook jeans met prints, zoals bloemenmotieven en tijgerprints, zijn nog altijd aanwezig in 2014. In combinatie met een motief topje vormen ze een actief geheel. Kleuren combineren mag nog steeds in 2014 en ze hoeven misschien zelfs niet eens te matchen. Voor ieder wat wils in 2014 dus.

Comments are closed.