Jeans uit oceaan afval

Jeans zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. De materialen waarmee jeans worden vervaardigd zijn tegenwoordig erg divers. Al jaren experimenteren designer met materialen en stoffen om jeans te maken en op te vallen in het enorme aanbod. G-star komt nu echter wel met een heel bijzonder idee, jeans gemaakt van afval uit de oceaan.

Bijzondere broeken

De jeans zullen worden vervaardigd uit een plasticsoep die afkomstig is uit afval uit de oceaan. De jeans zullen echter, zo geven de fabrikanten van G-star aan, als een gewone denim broek. Het materiaal zal in de draad worden verwerkt en aan de binnenzijde van de draden zitten.

Goed voor het milieu

Bionic Yarn is het materiaal dat uiteindelijk overblijft nadat het plastic afval is verwerkt. Door het fijnmalen en spinnen van draad uit het plastic ontstaat er Bionic Yarn. Voor dit proces wordt gebruik gemaakt van mechanische recycling zonder chemicaliën. Volgens G-star zal de productie niet meteen rigoureuze vermindering van afval in de oceaan teweeg brengen, maar is wel een aanzet tot. Een deel van de opbrengst van de jeans zal ook gebruikt worden om onderzoek te doen naar methoden om afval uit de zeeën te verwijderen.

De Oceans collectie wordt in de zomer verwacht en wordt in samenwerking met Pharell Williams geproduceerd. Dus milieubewust deze zomer voor de dag komen, hoewel dit niet meteen zichtbaar zal zijn, kan met de nieuwe jeans lijn van G-star.

Comments are closed.