Jeans voor mannen van middelbare leeftijd

Een goede spijkerbroek geeft elke drager een jeugdige uitstraling. Geen wonder dat op middelbare leeftijd jeans nog steeds graag worden gedragen. Toch maakt men niet altijd even gelukkig keuzes. Waar moet je op letten wanneer je een spijkerbroek koopt na je veertigste?

Verban de rebel

Het is soms moeilijk te accepteren, maar wanneer je ouder wordt past een wat conservatieve kledingstijl beter bij je gedistingeerde uiterlijk. Jeans met gaten en scheuren kun je nu beter bewaren voor klussen rond het huis. Dit is ook de leeftijd dat de hippere merken met extreme washings en smalle pasvormen beter kunnen worden overgelaten aan de jeugd. De bejaarde rocksterlook is gewoon voor weinigen weggelegd. Maar trap ook niet in de val van een te wijde broek, de bedoeling is dat je stijlvol en toch energiek overkomt.

Kies voor kwaliteit

De basis is een straight leg broek met een gewone hoogte rond het middel. Kies bij voorkeur voor mooie donkerblauwe jeans. Behandel je spijkerbroeken met zorg zodat de kleur zo lang mogelijk intact blijft. Voorkom het verwassen effect dat alleen acceptabel is wanneer je jong bent en je spijkerbroek geleefd wordt. Een witte spijkerbroek is een goed alternatief voor het standaard blauw.

Combineren is essentieel

Het grote geheim ligt in de manier waarop je de spijkerbroek combineert. Schoenen spelen hierbij een hoofdrol. Een paar mooie, niet al te opvallende, leren schoenen geven jeans direct een andere lading. Helemaal goed wordt het wanneer je investeert in een blauw colbert of dunne trui van hoge kwaliteit. Met deze combinatie kun je zelfs heel voorzichtig een stuk van de pijpen omslaan. Je charmante grijze haren doen de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *