De jeans van Just Brands in de spotlight

Veel moois uit de kledingindustrie komt van Neerlandsche bodem. Denk bijvoorbeeld aan wereldberoemde merken als G-star en Supertrash. In dat rijtje is Just Brands misschien wel de stamhouder. Just Brands is de organisatie achter de bekende kledingmerken als PME Legend, Cast Iron en Vanguard. Tijd om deze drie merken onder de aandacht te brengen en in het bijzonder de jeans.

Vanguard jeans

Vanguard is het jongste onderdeel van de Just Brands groep. In 2007 werd dit merk geïntroduceerd. Ze beschikte in die tijd al over twee persona’s die de doelgroep weergaven: de cargo pilot en de classic car liefhebber. Wat nog ontbrak was de vrijgevochten motorrijder en het icoon voor Vanguard werd geboren. Just Brands heeft zich voor dit merk laten inspireren door de avontuurlijke motorrijder. Niet zozeer de Hells Angel of Satudara maar juist de motorrijder die alleen de wereld over reist. Omdat een dergelijke motorrijder veel tijd op de weg doorbrengt is er veel aandacht besteed aan de Vanguard Jeans. Een goede pasvorm en duurzame materialen zijn daarbij essentieel.

PME Legend jeans

Zoals gezegd bestonden er al twee iconen voor Just Brands. Het oudste merk uit hun portfolio is PME Legend. Het merk dat bekend staat om zijn luchtvaart branding. Dat wil zeggen dat er altijd wel een hangar of oude cargo vliegtuig in de advertenties wordt gebruikt. En niet zonder reden. Juist de old-school cargo vluchten stonden bekend om hun extreme condities. Nauwelijks airco, nauwelijks verwarming dus de PME jeans moest aan alle weersverwachtingen voldoen. Niet voor niets lopen vrachtpiloten al sinds 1992 in de kleding van PME legend. Een hommage aan de cargo aviation.

Cast Iron Jeans

Last but not least, de Cast Iron Jeans. Opgericht in 2003 en bekend om de designer oldtimers als beeldmerk zoals de 1969 Mustang of de 1973 BMW 3,0 CS. Auto’s die bekend staan om hun verfijnd design en onderscheidend vermogen. Deze kenmerken zien we dan ook terug in de kleding. Handgemaakte jeans, stijlvolle ‘plain T’s’ en kekke leren jasjes. Alles met veel aandacht voor details.

 

Welk merk sluit het beste aan bij jouw waarden en normen in het leven. Ben jij meer de Vanguard-vrijbuiter, de noeste PME Legend of de stijlvolle Cast Iron dandy?

Comments are closed.