Hoe kies je de juiste jeans?

Je kent het wel, je bent al vele winkels binnengelopen en je hebt talloze spijkerbroeken aangepast maar er is geen enkele broek waar je helemaal tevreden over bent en waar je je lichaam goed in vindt uitkomen. Om je te helpen in dit artikel een aantal handige tips waar je op kunt letten bij het kopen van een jeans.

De juiste stof
Als je je probleemgebieden wilt verbergen en de juiste ondersteuning wilt bieden aan je lichaam, dan kun je het beste een jeans kopen met lycra of spandex. Dit materiaal zorgt ervoor dat je benen en billen het beste uitkomen.

De taillehoogte
De hoogte van de taille is afhankelijk van het model van je lichaam. Hele slanke vrouwen kunnen best een broek dragen met een hele lage taille, maar als je wat steviger bent, is het mooier om een broek met een hogere taille te hebben, maar niet boven de navel.

De bewerking
Er zijn broeken die bewerkt zijn door middel van bijvoorbeeld lichte vlekken of een grote print op de print. Dit zorgt niet voor een positief effect op je figuur, de aandacht wordt gevestigd op plekken die je beter niet kunt accentueren. Een broek met bijvoorbeeld een krijtstreep kan wel, maar zorg er dan voor dat deze strepen in de lengte zitten, zodat het lijkt of je langere benen hebt.

De plaats van de zakken
De zakken aan de achterkant van de spijkerbroek vallen op, en het is dus belangrijk dat deze zakken op een mooie plaats zitten. Zorg ervoor dat de onderkant van de kontzakken in dezelfde lijn lopen als het hoogste punt van je dijen.

Waar kopen?
Het is natuurlijk het meest handig als je je jeans gewoon in de winkel kunt passen. Je kunt direct meerdere modellen passen en zo zie je meteen welk model het mooiste is. Een  medewerker in de winkel kan je eventueel helpen als je het juiste model niet gevonden krijgt. Als je het perfecte model gevonden hebt en je wilt later nog een broek in hetzelfde model, dan kun je deze later misschien nog een keer online of in een kleding catalogus bestellen in dezelfde maat.

Comments are closed.