Hoe hou je je jeans mooi?

Je wilt je spijkerbroek natuurlijk zo lang mogelijk blijven behouden. Hoe zorg je er nu voor dat je jeans langer mooi blijft?

Allereerst is het belangrijk om de juiste jeans te kiezen zodat je jeans ook na de eerste wasbeurt en een paar dagen dragen nog lekker zit. Voordat je jeans voor de eerste keer gaat wassen is het verstandig om ze in azijn te weken, dit houdt de kleur mooi. Elke jeans kan een ander wasetiket hebben, was je jeans op de aanbevolen temperatuur en met niet teveel wasmiddel.

Jeans krijgen hun kleur door diverse verfbaden en –methodes en ze kunnen ook na diverse wasbeurten nog steeds afgeven. Houd hier rekening mee en was donkere jeans niet met lichtere kleding mee. Was je jeans altijd binnenstebuiten, dit komt de kleuren ten goede en is ook belangrijk als je jeans zijn voorzien van details zoals steentjes. Sluit ook de rits van de broek, dan blijft deze mooier in model en is er minder kans op slijtage.

Of je jeans in de wasdroger mogen, kun je het beste laten afhangen van de informatie op het etiket. Als je jeans in de droger doet, zorg er dan voor dat er zo min mogelijk kreukels in zitten. Op de plek van kreukels en vouwen slijt de stof (en de kleur) namelijk het hardst.

Zijn je jeans niet echt vies, maar hebben ze alleen een luchtje? Hang ze dan gewoon eens te luchten of hang ze op een droge plek in de badkamer als je gaat douchen. Net zo fris en je jeans gaan langer mee.

Comments are closed.