Exclusieve denim op bestelling

De laatste decennia worden spijkerbroeken, het Amerikaanse kledingstuk bij uitstek, vooral buiten de Verenigde Staten gemaakt. Standaard jeans worden in lagelonenlanden geproduceerd terwijl Japanse kenners zich stortte op het maken van denim van de allerhoogste kwaliteit. Steeds vaker wordt Made in the U.S.A. echter in nieuwe spijkerbroeken genaaid. Wat is er veranderd?

Tegen de stroom in
Internet heeft ook het kopen van spijkerbroeken enorm vereenvoudigd. Tot voor kort bleef je afhankelijk van standaardmaten die ook nog eens per merk verschillen. Een aantal starters zagen in dat het jeansaanbod was verzadigd en de prijzen maar bleven stijgen. De oplossing? Kleinschalige productie, hoge kwaliteit en door korte lijnen lagere prijzen.

Crowdfund je spijkerbroek
Essentieel voor de productie van deze spijkerbroeken is Kickstarter. Dit platform is sinds zijn introductie uitgegroeid tot een enorm succes. Iedereen kan op Kickstarter een project door crowdfunding laten financieren. Mensen die geïnteresseerd zijn in je product beloven een bepaald bedrag in te leggen en wanneer de limiet wordt behaald begint productie. Vaak worden er leuke extra’s weggeven.

Unieke jeans
Inmiddels zijn er verschillende makers van jeans die hun broeken via het Kickstarter-traject verkopen. RMPWEST biedt een aantal basismodellen aan die worden gemaakt van de beste stoffen. De productie is kleinschalig dus voordat je spijkerbroek wordt gemaakt neemt men contact op zodat je al je persoonlijke wensen kunt doorgeven.

Veel keuze
Naast RMPWEST zijn er verschillende producenten actief met Kickstarter of vergelijkbare projecten. The Green Jean is bijvoorbeeld gemaakt van katoen en hergebruikte plastic flessen. Gustin heeft naast spijkerbroeken ook shirts en accessoires waar je op kunt intekenen. De overeenkomst tussen de aanbieders is dat ze allemaal betaalbaar zijn. Kijk voor je bestelt goed welk systeem je het best bevalt. En houdt vooral rekening met de mogelijkheid dat je pakket bij de douane een extra heffing krijgt.

Comments are closed.