DIY Denim

De DIY trend
Jeans veranderen altijd. De vorm wordt aangepast, oude modellen worden herontdekt, men experimenteert met wassingen en kleuren. Maar dit zijn trends die je als spijkerbroekdrager ondergaat. De komende trend geeft meer vrijheid aan de eigen creativiteit en haakt daarmee in op een breder maatschappelijk fenomeen: DIY, do it yourself.

Denim hergebruiken
Voor de avontuurlijke denimliefhebber zijn de mogelijkheden natuurlijk oneindig. Er is zoveel gebruikte spijkerstof voorradig dat je bestaande kledingstukken op allerlei manieren kan personaliseren. Of probeer een heel nieuwe kledingstuk (bijvoorbeeld een denimjurk) op te bouwen uit verschillende delen oud materiaal.

Patch
Ben je geen held met de naaimachine? Er zijn genoeg andere methodes om je jeans een eigen persoonlijkheid te geven. Het opnaaien van patches op spijkerjacks is sinds de jaren zestig heel gebruikelijk. Verzamel eens wat coole kleine patches op de markt en naai deze op je broek voor een vrolijk en kleurig effect.

Een stoere look
Kun je een ruige jeanslook aan, zoek dan je inspiratie bij punk, de bedenkers van DIY. Versier scheuren in je spijkerbroek met kettinkjes. Of breng rijen metalen knoppen aan. Het eenvoudigste gereedschap blijft echter de (uitwasbare) viltstift. Maak een statement door tekeningen en teksten te improviseren. Combineer vervolgens de ruige spijkerbroek met je beste colbert voor een spannende contrast.

Comments are closed.