stropdas

De Denim Stropdas

stropdasDenim is een veelzijdige stof die allang niet alleen voor spijkerbroeken wordt gebruikt. Een van de origineelste manieren om denim te gebruiken is als stropdas. Misschien niet geschikt voor een sollicitatiegesprek of formele gelegenheid maar met een beetje brutaal modegevoel weten zowel mannen als vrouwen hier een draai aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een wilde combinatie met een geruit overhemd. Of juist voor een strakke look met je beste nieuwe spijkerbroek en witte bloes.

Wie maakt denim stropdassen?
G-star maakt zijn faam als jeans pionier waar en heeft vaak een betaalbare variant van de stropdas in de collectie. Ook een merk als Ralph Lauren heeft een brede denim stropdas die goed past bij een alternatieve Western outfit. Een klassiek jeansmerk als Lee kon niet achterblijven en riep de hulp in van de jonge ontwerper Kris van Assche (Dior) met als resultaat een dunne stropdas van raw denim met een contrasterend stiksel van topaas.

Extravagante stropdassen
Denim is allang niet meer een stof voor goedkope werkkleding. Zoals er speciaal geweven spijkerbroeken zijn die het hart van de jeansfanaat sneller doet kloppen zijn er ook exclusieve denim stropdassen. Neem bijvoorbeeld de stropdas van Title of Work, die niet alleen een coating heeft maar ook drie minuscule zwarte diamanten wat resulteert in een prijskaartje van $950. Dichterbij huis vind je de ambachtelijke jeans van Tulp Jeans dat ook een stropdas in het assortiment heeft van het beste denim.

Bron afbeelding

Comments are closed.