De terugkeer van het spijkerjack

Het spijkerjack is deze zomer voorzichtig bezig aan comeback. Geen vreemd idee want wat gaat langer mee dan jack van denim? Bovendien is het net als de spijkerbroek overal mee te combineren. Je kunt het jasje precies matchen met je spijkerbroek, maar het nadeel is dat je de broek waarschijnlijker vaker wast waardoor de combinatie al snel niet meer past. Een donker spijkerjasje is een veilige keuze want makkelijker te combineren met lichte kleding.

De klassieker
Het klassieke spijkerjack is het trucker model van Levi’s dat door de jaren bijna niet veranderd is. Gemaakt van lekker stevige denim is dit een stoere klassieker die zowel te krijgen is in slim als standaard fit. Helemaal terug is het truckerjack zonder mouwen. Een jasje dat je zo meeneemt en altijd combineert met zomerse jurken.

Veel keuze
Ook voor spijkerjacks geldt dat er ontzettend veel keuze is naast de klassiekers. Elk modemerk geeft zijn eigen interpretatie. Acne heeft bijvoorbeeld een opvallende model dat op de schouders donkerblauw is en richting taille verloopt naar lichtblauw. Echt zomers is een wit spijkerjack dat je natuurlijk combineert met je favoriete witte skinny jeans.

Verschillende modellen
De standaard modellen spijkerjack zijn misschien de trucker en cowboy modellen maar veel ontwerpers bewijzen dat je met denim veel meer kunt. Het motorjack (Mango), de double-breasted jas (Band of Outsiders) of de blazer (bijvoorbeeld een zwarte variant van River Island) zijn voorbeelden van avontuurlijke interpretaties van een oude bekende.

Comments are closed.