De PME Aviator, een geslaagde nieuwe jeans voor mannen

In 2011 lanceerde PME Legends een nieuw type jeans voor mannen: de Aviator. Inmiddels is het moeilijk voor te stellen dat dit model spijkerbroek nog maar anderhalf jaar bestaat, zo zeer is hij al ingeburgerd. Dat kan alleen maar betekenen dat het een geslaagd ontwerp is dat veel mannen lekker zit en goed staat.

American Classic
De Aviator is gelanceerd in de serie ‘PME Legends- American Classic’. De makers hebben hun inspiratie geput uit de geschiedenis van vliegeniers en dan met name die van cargopiloten. Dergelijke piloten, die vaak met een eigen vliegtuigje vracht vervoeren, hielden en houden er een avontuurlijke levensstijl op na.

Jeans voor piloten
De allereerste spijkerbroek, nu bekend als de Levi’s 501, werd halverwege de 19de eeuw ontworpen als extra stevige werkbroek voor goudzoekers. Bij hun ruige werk ging andere kleding snel stuk.

Ook cargopiloten zagen en zien hun kleding veel lijden en hebben dus interesse voor een stevige broek. Meer nog dan de goudzoekers van weleer, hechtten ze echter ook aan een gemakkelijk en ruim zittende jeans. De PME Aviator is er dan ook op gemaakt om stevig en comfortabel tegelijk te zijn. Om zeker te weten dat dit ook werkelijk is gelukt, is de broek op grote hoogte door echte cargopiloten uitgetest.

Het model
De Aviator zit ruim om de bovenbenen, maar heeft toch een regular fit, met licht gedraaide maar verder rechte pijpen. Vooral dat maakt dat hij lekker zit. De zakken, zowel voor als achter op de broek, zijn groot van afmeting. De achterzakken zitten daarbij vrij laag.

Dit alles maakt dat de broek bovendien stoer overkomt, maar toch bijna alle mannen goed staat, hoe mager of fors ze ook zijn. Daarmee lijkt de ongenaakbare 501 er toch een geduchte concurrent bij te hebben.

Comments are closed.