De fijnste zwangerschapsjeans

In de derde maand van je zwangerschap begint je buik te groeien. Het is dan ook heel gewoon als je favoriete spijkerbroek een beetje begint te knellen in je taille. In het begin kun je dit oplossen met een touwtje. Je laat de knoop los en de rits een beetje, en je verbind eenvoudig het knoopsgat met de knoop d.m.v. dat touwtje. Dat ziet er raar uit natuurlijk, maar is wel prima geschikt voor thuis met een trui eroverheen.

Afzakbroek
Natuurlijk gaat dat touwtje niet lang mee, want al snel blijkt dit geen oplossing te zijn. Je moeder, tante of vriendin komt dan al snel met de oplossing om punten van elastiek aan de zijkanten in je spijkerbroek te zetten. Op deze manier maak je de broeksband wat wijder en makkelijker rekbaar. Een prima tijdelijke oplossing, maar over het algemeen geen succes omdat de broek dan zijn pasvorm is verloren en gaat afzakken.

Diverse modellen jeans
Vanaf een zwangerschap van ongeveer een maand of vier heb je gewoon een speciale zwangerschapsjeans nodig. Deze broeken hebben andere pasvorm en ze zijn er in diverse modellen. Jeans met een verstelbare klep aan de voorzijde, knoopsgatenelastiek in de taille, of een brede opgezette rekbare band. Soms is het even zoeken wat het beste bij je figuur past, maar over het algemeen zijn alle modellen prima geschikt.

zwangerschapsjeans

Online op zoek naar de perfecte jeans voor tijdens je zwangerschap
In de ‘voor moeders’ collectie van Esprit vind je een flink assortiment aangepaste jeans. De band over de buik, onder de buik, of met een omslag. Deze jeans van Esprit is verkrijgbaar t/m maat 44 (lengtemaat 30t/m34). In de webshop van Belly fashion.nl staan jeans van verschillende merken te koop. Deze modellen hebben allemaal hun eigen bijzonderheden, en de kleurtjes variëren van pink tot golden coated.

Comments are closed.