Cross Jeanswear

Eerlijk gezegd was ik dit merk nog nooit eerder tegengekomen, maar misschien zegt dit toch wel het meeste over de schrijfster zelf. Cross Jeanswear is namelijk helemaal niet onbekend en een beetje navraag leert dat het zelfs een heel trendy merk is. Cross Jeanswear vindt zijn oorsprong in Turkije waar de jeans met behulp van de nieuwste innovaties wordt geproduceerd.

Re-Denim
Behalve het produceren van gewone spijkerbroeken recycled Cross Jeanswear ook oude spijkerbroeken. Behalve de stof, bestaan ook de knopen, ritsen en zakvoeringen uit gerecyclede materialen. Bij deze jeans wordt een zogenaamd Re-Denim certificaat geleverd met daarin een code met gedetailleerde informatie over het productieproces.

Collectie
Nieuwe ontwerpen worden altijd beoordeeld op de 3 uitgangspunten die Cross Jeanswear belangrijk vindt. Allereerst de pasvorm, die moet natuurlijk goed zijn en er voor zorgen dat je er goed uit ziet. Vervolgens moet de stof en het uiterlijk van de jeans de authenticiteit van Cross Jeanswear onderstrepen. Tot slot de perfecte afwerking met sterke stiksels en leuke details.

Onderzoek
Cross Jeanswear heeft een creatief team dat voortdurend onderzoek doet naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in het vervaardigen van jeans. Hierdoor heeft Cross Jeanswear het gebruik van water, chemische stoffen en verf al drastisch kunnen verminderen. Dat verklaart ook gelijk de slogan; ‘ Cross Jeanswear, jeans voor het leven’.

Comments are closed.