Coated jeans: Stijlvol in de winter

Jeans raken uit de mode en keren altijd weer terug. Ook de coated jeans, de spijkerbroek met een laag van wax, lak of verf, is weer terug van weggeweest. De eerste coated jeans kwamen op in de jaren negentig waarbij vooral Replay een pioniersrol speelde. Die spijkerbroeken waren vaak klassiek blauw en de extra laag uitgesproken glanzend.

Alternatief voor leer
De coated jeans in 2012 ziet er minder geplastificeerd uit. De zwarte spijkerbroek kan heel goed dienen als een diervriendelijk en betaalbaar alternatief voor de leren broek. De ruige rocklook is op deze manier snel binnen handbereik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel sterren begonnen zijn met deze trend. En niet alleen onder vrouwen: Kanye West draagt zijn zwarte Acne coated jeans bij voorkeur met een colbert voor een even stoere als stijlvolle look.

Comfortabel
Coated jeans zien er niet alleen cool uit, ze zijn ook comfortabel. De coated jeans voor vrouwen zijn meestal skinny maar prettig stretchy. En een bijkomend voordeel is dat jeans beter tegen vuil bestand zijn en je er zelfs in de regen chic uitziet (denk aan een trenchcoat voor de ultieme regenlook.) Onthoudt wel dat je coated jeans voorzichtig en niet al te vaak wast, want de dunnere waxlaag verdwijnt op deze manier langzaam maar zeker.

Welk merk?
De meeste spijkerbroekmerken hebben dit seizoen wel een coated spijkerbroek in de collectie. Voor vrouwen is de bruine coated jeans een modieuze optie. Supertrash heeft ze bijvoorbeeld in verschillende tinten. Ben je als man geïnteresseerd maar voel je je ongemakkelijk in een skinny model? Probeer dan eens de zwarte straight cut van Esprit. Elegant en makkelijk te combineren met een wollen wintertrui.

Comments are closed.